Vad vispar du?

Av alla mina stockar, klubbor och andra slagdon så är min vispar min bästa följeslagare! Man kan spela starkt, svagt, långt, kort, brett, smalt ja det mesta. Ofta hör man, -Ja men det får inte bli starkt! Jag säger alltid, -Det är lugnt! Efteråt får jag alltid hör, -Jag har aldrig hört någon spela så svagt! Att kunna spela starkt på trummor är det absolut enklaste som finns men svagt. Det är en riktig utmaning. Hur har jag då lärt mig detta! Svaret vet jag inte riktigt men en blandning av att spela med diverse orkestrar från ungdomen till att spela med Dublin Fair på alla möjliga tillställningar till Göran Samuelsson eller trubadurspelningar med Hasse Pettersson eller jag vet faktiskt inte vad. Jag har alltid gillat att kunna höra vilka jag spelar med! Ödmjukhet och stora öron är det som jag värdesätter mest när det gäller musik och med det kommer man långt.

Vispar har jag provat det mesta som finns och mina favoriter kommer från Vic Firth och är Steve Gadds signaturmodell. Frågan varför är berättigad och svaret är att de är böjda i slutet av stålet. Det bli enklare att spela och vikten, balansen etc passar mig. Passar de dig? Ingen aning men prova nästa gång du ska köpa nya vispar eller har du inga vispar så köp ett par och testa! Kolla in Clayton Cameron, Jeff Hamilton eller Steve Gadd när dessa herrar spelar visp och bli inspirerad.

20140706-100538-36338734.jpg

Denna bild är från en av alla spelningar jag gjort och gör i kyrkor och mina vispar är alltid mina räddare i nöden! I en kyrka med alla dessa ekon måste man kunna spela svagt för att det inte ska bli ett kaos. Visparna gör dessutom att trummorna kommer fram tydligt och balans mellan övriga instrument och röster bli perfekt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s