Vintage

Har nog aldrig insett tjusningen med gamla grejor tidigare men nu är jag fast! Det började med att jag köpte en Ludwig Acrolite! Fantastisk trumma som är torr och mjuk. Grymt bra att stämma ner men oxå medium. Denna trumma ägs numera av Stipen Karlsson i Dia Psalma.

Sedan har jag även köpte två Premier. Först en Royal Ace och senast en 2000. Båda två är mycket bra och oftast billiga! Royal är en COB med gjutna sargar. 2000 är chromad med aluminiumstomme. Helt olika karaktärer. Där Royal Ace står gör smäll så är 2000 mjuk.

Nu senast har jag köpt en Gretsch RB4157 från slutet av 50- början av 60-talet! Fantastisk trumma som var allt det jag saknade. Torrare sejare än denna få man leta efter. Bra kropp, fastän väldigt tunn stomme, bra attack och bra artikulation!

IMG_0934.JPG

IMG_0999.JPG

IMG_0946.JPG

IMG_0563.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s