En del gifter sig

Visst är det väll märkligt att vissa saker bara höra i hop!? Har den senaste tiden köpt två virveltrummor som jag aldrig tror att jag kommer klara mig utan. Den första är en Gretsch 4157 från 1960. Det som gör trumman lite udda är den är betydligt tunnare än normalt. Det beror troligen på att det är en puka som de gjort om till virvel. Detta var mycket vanligt vid denna tiden. Man tog det som fanns och gjorde en trumma! Personligen är det exakt detta ljud jag vill ha så att detta hände är för mig en lycka!

IMG_1058.JPG
Tillsammans med Sonor kit, som jag skrev om senast i går, så har jag svårt att tänka mig det ena utan det andra!

IMG_0247.JPG
Bevis på detta fick jag senast i morse med Klusterverket i Kronoparkskyrkan.

Nästa är min Noble & Cooley SS Cherry, från ca 2000. Som ni vet så hade jag tänkt att använda klassiska die-cast sargar till denna men de träsargar som sitter på går helt enkelt inte att byta ut! Även denna trumma har jag skrivit om tidigare.

IMG_0197-0.PNG
Det är svårt att beskriva vad som sker med träsargar men ljudet blir mjukare och fylligare. Denna trumma tillsammans med mitt Premier Classic gifter sig helt enkelt!

IMG_1161.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s