Du spelar verkligen trummor!

Det är nog första gången jag fått denna kommentar men jag förstår vad hon menar. Hon, för det var en kvinna, sa att man kan slå på trummorna och så kan man spela på dem. Du lyssnar och är MED oss andra när du spelar. Tack och bock sa jag! Minns att jag och Tina Ahlin pratade om detta i somras på Moppeturnén när hon jämförde mig med sin man, Morgan Ågren. Detta ska bli intressant tänkte jag. Du lyssnar och är ödmjuk både musikaliskt och mänskligt. Tack sa jag och fann en fantastisk vän och lyssnar from nu på ett nytt sätt på Morgan.

Dagens spelning var inte helt ovanlig, kanske dock lite ovanligt kort om tid dock. Gson Gospells trummis hade blivit sjuk och jag fick ett mess från Aime, finns det någon som ringer nu förtiden? Kan du komma, trummis är sjuk. När börjar det? Kl 16:00. Jag hade en dryg halvtimme att ta mig från Kristinehamn till Karlstad och Pingstkyrkan samt hämta en trumset på vägen. Jag valde mellan trummor och skjorta och tror nog blev förlåten av alla med min kanske halv snygga klädsel… Oavsett så gäller det att i dessa situationer att snabbt sätta sig in i sammanhanget lyssna och vara följsam. Ödmjuk är en förutsättning för att få detta att fungera. Fram med mina Broom Rods och vispar så blir alla nöjda. Ljudteknikern sa att detta var första gången han inte hade problem med trummorna. Visst låter trummor mycket men man kan faktiskt gör något åt detta. Att lyssna och att finnas i en kontext är något man lär sig i bla Symfoniorkestrar där det inte funkar att ha attityden, vad då trummor låter ju mycké! Ha koll på dina grejor, läs noter, lyssna på mycket med olika musik och lär dig att spela många olika genrer. Kan du detta så kan man hoppa in med väldigt kort förberedelse!

Kul kväll med härlig gospell!

Favoriterna fick följa med i dag igen!

SONOR PAISTE

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s