Nya mål, nya drömmar!

Sitter just nu och lyssnar igenom det som kommer bli Bert Deivert & Hard Times nya skiva. Alla som lyssnar på den är lyriska så den måste nog vara bra. Hela mitt liv har alltid varit musik. Trummor har varit mitt liv i över 30 år! Fick första trumman när jag var liten och första trumsetet när pappa kom hem från sjukhuset i Örebro. Han hade genomgått en komplicerad operation pga av en allvarlig olycka med en gräsklippare där hans ena hand blev mos. Men läkarna sydde fast allt och han blev nästa 100% återställd. Varje dag på sina promenader utanför sjukhuset såg han ett trumset och till slut bestämde han sig för att köpa det och börja spela trummor igen. Jag hade bankat på det mesta säger min kära familj och när dessa trummor kom innanför för dörren så var jag fast. Mitt liv bestod nu av endast en sak, trummor! Från morgon till kväll var det det enda jag gjorde. Jag till och med skolkade för att kunna spela trummor! Besatt? O ja! Min trumlärare Per-Anders Carlsson formade mig och en hel armada av trumslagare där de flesta har lyckats på något sätt inom musiken. Att tycka om all musik har jag Musikskolan och min far att tacka för. En man som varit med och fostrat mig musikaliskt samt skapat orkseterdislciplin var Pelle Berglund! Pelle var en bestämd herre som kom från Regionmusiken och hade kvar den gamla skolan att leda orkester, tänk militärmusik… Man fick spela med blåsorkestrar och paradorkestrar. Man lärde sig att läsa noter och LYSSNA! Man fick verkligen veta om man spelat fel men det var med kärlek. Gunde Boson satte i hop en Jazztrio med min goda vän Bengan Sund och en pianist som jag tyvärr glömt namnet på. Min far var en stor jazzälskare men han uppskattade all sorts musik och sa nog aldrig något negativt om någon genre?! Detta har jag haft med mig och alltid varit nyfiken på ny musik och sett styrkan med all sorts musik i sitt rätta forum. Med kompisarna startade man diverse band och någon gång i slutet av högstadiet kom man in till stan och Gjuteriet! Nu började det spelas Joy Division och punkcovers. Nya intryck kom och nya kamrater upptäcktes! På gymnasiet gick jag i samma klass som Mattias Hellberg och Fredrik Hartman (då Karlsson) och ännu mer influenser upptäcktes! Ungefär samtidigt började jag spela med bla Dublin Fair, Arian Shara (Mattias Bärjed, Thomas Rosvall, Ralf), Pretty Green (Martina Ledinsky, Jerker Rosell, Peder, Johan Skugge), Nymphet Noodlers… Jag listan kan göras lång och många band är tyvärr bortglömda men det som är kul är att så många av oss faktiskt fortsatt med musik och det på riktigt hög nivå! Det måste varit något speciellt med vattnet i Klarälven vid den här tiden, eller är svaret så enkelt som Riff Raff? En legendarisk musikaffär där Tommy Ahlzén, Åke Källback, Gunnar Wallinder och Pankan jobbade. De visste allt om all musik! Allt jag sedan har fått gjort och alla jag har fått spela med är längre än de flesta listor och jag är extremt tacksam för detta, tack till alla som trott och stötta mig under alla år! Jag har verkligen spelat alla genrer som finns, tyvärr inte hårdrock men man kan inte hinna med allt! Under 2014 har jag återgått till att försörja mig som musiker igen på heltid. Tyvärr innebär det att man ibland måste göra saker som man inte brinner för till 100% och innan jag hamnar där så har jag beslutat mig för att endast göra det jag tycker är kul och älskar. Kajsa Grytt har verkligen fått mig att förstå detta. Hon jobbar med det hon älskar människor och musik men inget av det på heltid. En annan ny kompis som jag pratat med detta om är Magnus Rongedahl som oxå påpekat vikten av att göra det man älskar. Självklart har jag många kamrater som älskar att spela musik och verkligen allt som kommer i deras väg. Jag söker alltid nya uttryck och nya utmaningar. Jag gör ogärna samma sak två gånger. Därför har jag tagit beslutet att endast satsa på de projekt som ligger mig varmast om hjärtat och ha något annat som min huvudsakliga försörjning. Vad det blir får vi se man jag älskar verkligen att utveckla företag och få se de blomstra ut! Allt detta hade aldrig gått utan min underbara fru och våra två barn. Den förståelsen och det tålamod som de har är fantastiskt. Att få tid att verkligen vara tillsammans med dem har varit otroligt skönt! Vi får se om det kan bli något inom detta område! Med detta vill jag önska alla ett gott nytt år!

Jag ser verkligen fram emot att under 2015 få utveckla Klusterverket, Bert Deivert & Hard times, Dublin Fair, Frejgrims, Spur of the moments, Pilgrim samt något mer! Många projekt? Det är kul att ha mycket att göra!Studio drum workshop

Henrik Lindström, Pasi Pasanen, John McCaffrey, Fredrik Lindholm, Hasse Pettersson, Anders Pirinen
Henrik Lindström, Pasi Pasanen, John McCaffrey, Fredrik Lindholm, Hasse Pettersson, Anders Pirinen
IMG_0861
Henrik Lindström, Pasi Pasanen, John McCaffrey, Fredrik Lindholm, Hasse Pettersson, Anders Pirinen
Henrik Lindström, Pasi Pasanen, John McCaffrey, Fredrik Lindholm, Hasse Pettersson, Anders Pirinen
10443077_4743221955362_3166096136722911190_oSonor Designer SeriesKlusterverketMorgan ÅgrenPremier Classic SeriesGretsch RB4157Premier Aquarian UFIP
Noble & Coley SS Classic Snare. 14"x5" Cherry. Wood hoops.
Noble & Coley SS Classic Snare. 14″x5″ Cherry. Wood hoops.
Göran SamuelssonDrum WorkshopWorkshop

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s