Brian Blade!

Få personer har inspirerat mig så mycket som Brian Blade. Mannen är i mitt tycke ett geni! Att förmågan att spela olika genrer så autentiskt är det få förunnat att klara av. Nu pratar vi inte coverband utan Herbie Hancock, Daniel Lanois, Emmylou Harris, Wayne Shorter, etc. Magiskt trumspel varenda gång. Det finns inte en enda inspelning som jag sett eller hört där han bara är så där bra på, det är alltid top notch! Att ha förmågan att alltid vara fullt fokuserad och närvarande är något som jag alltid eftersträvar men som är svårt att uppnå. Det krävs mycket träning samt att våga slänga sig ut och bara våga! Man kan inte alltid bara köra safe man måste våga gör fel och det rejält! Björk sa en gång för att kunna göra något helt nytt så måste du tillåta dig själv att göra många misstag. Detta vet jag inte om det stämmer på Brian Blade men det är något som jag försöker göra. Det finns mycket mer man kan säga om Brian Blade men hans soloskivor är nog det jag uppskattar allra mest med honom och gärna när han spelar gitarr och sjunger, magiskt!

Här finner ni ett av alla fantastiska klipp med Brian Blade!
Daniel Lanois

2015/01/img_1244.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s