Är det inte svårt att spela med många olika band?

Denna vecka har det varit storband, reggae, svartrock och en jazzkvartett. Parallellt med detta är det att lära sig material som slagverkare inför en konsert med material från Electric Banan Band. Dessutom har vi påbörjat ett nytt inspelningsprojekt där en artist ska hitta en ny vinkling på sitt material. 

Så svaret på frågan är nej, jag älskar det! Har ofta funderat varför jag gör så många olika saker och snabbt blir rastlös. Träffade då en klok person som sa: Du är så himla nyfiken. Och det är huvudet på spiken jag är extremt nyfiken och har så alltid varit i hela mitt liv. Utmaningar och testa saker jag aldrig gjort förut är det bästa jag vet. Citatet från Pippi är det bästa jag vet. 

Just kombinationen att göra många olika saker ger mig energi att gå in i alla projekt med stor glädje och framför allt hunger. Visst kan det ibland kännas övermäktigt att hinna med allt och att man stundtals försummar sin omgivning men med planering och en extremt förstående fru så fungerar det.

Men en baksida med att hålla på med så många olika projekt kräver en massa utrustning. Jag hör ofta specifika ljud som jag vill få ut och då krävs det att man har som i mitt fall 4 olika trumset, 20 virveltrummor och tre uppsättningar med cymbaler. Nu när jag funnit NordDrum har jag även äntligen kunnat börja med att blanda akustiska- och digitalljud. 


Något jag dock märker har mindre och mindre betydelse är vad som står på grejjorna dvs märket. Jag är ute efter ett sound inte ett specifikt fabrikat. Vad som dock är viktigt är att sakerna fungerar att ha med på spelningar eller i studio utan att rasa i hop. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s