Blanda och mixa

Att få ha förmånen att spela så mycket som jag gör just nu är något jag är ödmjuk och tacksam för. Att under en vecka spela jazz, rock, reggae, blues och en musikal är inget ovanligt. Samtidigt kräver det att ha tillgång till en bred palett av olika ljud. Cymbaler och trummor är ett måste för att kunna få allt att kännas rätt på samma sätt som att musikaliskt spela det som passar.

Två trumset och flera väskor med cymbaler står packade och färdiga för att användas. Virveltrummor ligger på en rad för att matcha veckans behov, verkligen en lyxproblem. Men mitt i allt detta så har jag ett projekt som växer fram allt eftersom jag hittar trummor till ett Gretsch Drop G-kit. Drop G gjordes i slutet av 70-talet och början av 80-talet. Trummor med lite vassare kanter och som passar perfekt för att stämma ner. En hängpuka och en bastrumma så är det komplett, färg och storlekar spelar inte så stor roll.

Har tänkt att mest ha detta i replokalen men jag inser redan nu att det kommer bli toppen för reggae eller fusion. Vi får se vad som händer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s