daBeat

Brian Blade vill helst inte ens göra soundcheck för en spelning för att spara på all energi men framförallt all inspiration. Marcus Miller brukar köra igenom låtarna en max två gånger med musikerna före en inspelning för att fånga magin och spontaniteten.

Jag vill absolut inte jämföra mig med dessa giganter men jag gör oftast en eller två tagningar i studion, sedan blir det bara upprepning. Detta för att jag inte ska hinna tänka utan endast agera och reagera på vad som sker runt omkring mig. Något jag alltid gör när vi testar innan vi ska spela in är att fånga tonalitet och kärnan i låten. Detta för att välja rätt trummor, cymbaler stämning eller annat som gör just denna låt unik.

Steve Ferrone sa en gång att om du börjar tänka på ett fill du ska spela så kommer det bara bli fel. Detta är något jag kan instämma i, nästan varje gång jag börjar tänka (och lämnar fokuset på här och nu) så blir det fel.

Här är lite bilder från några inspelningar i närtid och som ni ser så byts det instrument och ibland har jag stora pukor, små pukor eller inga pukor alls. Nu senast spelade jag endast cymbaler på en inspelning tillsammans med det som var programmerat. Allt för att göra det som passar musiken bäst.

Ibland spelar jag i in dBeat som är min egna studio och ibland ”on location” som under våren varit bland annat Enviken Studio som ägs och drivs av Patrik. En mycket härlig människa med stor kunskap!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s