Slingerland Studio King

Classic V

The Studio King and Tour Series drum kits feature a unique American-made, all maple shell. The shell has a custom lay-up laminate configuration to give the drum more consistent response and strength – strong enough to make a sound-dampening reinforcement ring and internal strength rings unnecessary. All toms up to 16″ in diameter feature a thin, responsive 6-ply shell, while the bass drums and 18″ floor toms utilize an 8-ply maple shell. A ten-ply layup is used for Tour Series Snares and Bass Drum Counterhoops.  Both the Tour Series and Studio Kings shells have hand-crafted Slingerland True Timbre ™ bearing edges and are offered in classic wrap and satin finishes. The Tour Series feature state-of-the-art Stick Saver flanged rims while the Studio King series feature premium die cast rims as well as high-gloss lacquer finishes.

Känner mig som ett barn på julafton inför att morgon få detta kit! Nu visar det sig dessutom att mina trummor gjordes till Carmine Appice men som av olika orsaker inte använde det. Så trummorna har nu verkligen en egen berättelse vilket så klart alltid är kul! Carmine som jag förövrigt träffade i mitten på nittiotalet då jag arrangerade en clinic med honom Karlstad. En mycket trevlig person med mycket kärlek som hela tiden sökte nya utmaningar. Då spelade vi båda på Mapex så det känns lite som att cirkeln nu är sluten som detta trumset. Att min fars stora idol även spelade på Slingerland och att det dessutom var det första trumset jag fick se och spela på som liten väcker så klart starka känslor. Som grädden på moset så var även Gretsch ägare och produktutvecklare för Slingerland under en period. Tunna kellerstommar med gjutna sargar och en fantastisk finish gör att det kommer bli otroligt trevligt att få lära känna mina nya kamrater!

Fanns helt klart en anledning till varför denna virvel inte har lämnat min ägo. Den är dessutom byggd i samma fabrik under samma tidsepok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s