That great Gretsch sound…

Vad är ”The great Gretsch sound”? Svårt att beskriva men något som alla verkar älska och alla eftersträvar. Få om ens något trumföretag har funnits så länge i branschen. Ordet ”Custom” som varit populärt sedan Drum Workshop slog igen är något som Gretsch alltid stått för. Deras US Custom serie är just Custom och har så alltid varit och kommer alltid vara.

Min 4157 gjorde verkligen att jag fick upp öron och ögon för denna mest klassiska tillverkare av alla. Snart fanns även en 4164 och en 4166 i samlingen men något saknades… Ett helt kit så klart! Köpt därför nyligen en av deras importerade serier, RENOWN. 7-lager lönn (6-lager hard rock Maple och 1-lager mjukare Gretsch Renown

Maple). Klassiska storlekar 10×7, 12×8, 14×14 och 20×16. Hängpukorna har som sig bör 5 stämskruvar per sida för att skapa mer ton i mitten av skinnet. Stommarna har så klart även silver sealing, 30 graders kanter och die-cast hoops. Låter fantastiskt bra och är ett förhållandevis billiga.

Men vad är ”The great Gretsch sound”? Jag tror hemligheten ligger främst i kanterna som är runda och inte så skarpa vilket gör att mer skinn får resonera med stommen. Det blir mer tjong i pukorna! Silverfärgen som sprayas på insidan har även den inverkan och de få gånger de tagit bort den så har användarna klagar högljudt! Gjutna sargar (die-cast) gör så klart även sitt till.

Den samling jag har idag med dW, Gretsch och Premier är i mina öron helt komplett. Tre helt olika karaktärer som det känns lyxigt att kunna välja mellan!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: