Fast and furios!

Har skaffat nya stativ eftersom jag tröttnat på vikten på mina Sonor och Tama. Har haft dW 6000 sedan länge men skaffade ett par till och framför allt hi-hatstativet i samma serie. Värt att påpeka är att man får med två stänger till stativet så man kan ha ett långt eller kort beroende på vilken höjd man har på hi-haten. Båda funkar bra även om det är fräckare med den korta.

dwcp6500-medStativet må se klent ut men det är stabilt och gör sitt jobb!

dW 6000

Kollat mycket på Daniel Glass den senaste tiden och var tvungen att prova att placera cymbalerna lite i samma stil som han har. Resultatet är att det är mycket smidigare att spela och jag kan vara ännu mer avkopplad än tidigare med axlarna. Tror detta kan underlätta för vissa problem jag haft med nacken.

En annan sak jag provat är att kombinera olika cymbaler för att få fram samma ljud som när man sätter nitar i en cymbal.

Stacking cymbals

Ufip 20″ Bell crash ovan och 6″ splash under. Fungerar riktigt bra men jag måste experimentera lite mer innan jag är helt nöjd.

Gjorde så klart även en liten film… Ni ser att stativen rör sig lite men jag kan lova att allt står där det ska!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: