Vikten av att öva!

Idag övade min dotter fiol och blev uppgiven då låten inte satt på en gång. Vi förklarade, mycket diplomatiskt, att man måste öva många gånger innan det sitter och har men inte spelat på flera dagar så tar det en liten stund innan man är igång. Med svarta ögon fortsatte hon och till slut började det låta som hon ville…

Därför åkte jag själv till lokalen och tog fram noterna till Funky Drummer och började just öva. Hur lång tid kan det ta innan man lärt sig endast två takter? En mycket lång tid kan jag säga. Efter en timme började det iaf låta som något som påminner om Funky Drummer.

Men det kommer ta ännu längre tid innan det sitter ordentligt och jag dessutom klarar av att spela på ride ist för hi-hat! Och varför skriver jag då detta? Jo för precis som min dotter så övade jag och övade och till slut ger det resultat. En gång var jag på en föreläsning med Tommy Sandlin. Målgruppen var säljare i musikaffärer och Tommy frågade hur ofta vi övade? Vi övar hela tiden sa Tommy för att kunna prestera när det är dags, men när övar man som säljare eller annan profession? Väl värt att tänka på! Som musiker bör man öva länge och ofta man blir aldrig fullärd utan det finns alltid något man kan bli bättre på!

I dag hade jag ett härligt samtal med en riktig själsfrände Niklas Kilenstam! Mannen bakom K-Drums i Lund som bygger grymma trummor. Jag har nämnt honom tidigare men idag beställde jag äntligen en trumma av honom.

K-Drum Modell E 14"x5,5" 8-lager + 8-lager stödsarg.
K-Drum Modell E 14″x5,5″ 8-lager + 8-lager stödsarg.

Denna skönhet kommer snart till mig och det ska bli en fröjd att få spela på den. Det Niklas inte vet om trummor är inte värt att veta. Denna trumma kan närmast liknas vid en Rogers Dynasonic, yeps de gjordes även i trä. Tjock, fet och go! Kolla Niklas trummor här: http://www.k-drums.com

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: