Lite mer recorder man

Ett litet klipp jag gjorde idag med recorderman-tekniken. Grunden är tre mickar, bastrumma samt två oh. Stora skillnaden är att dessa oh-mickar inte sitter parallellt som brukligt. En sitter precis ovan virvel och den andra sitter till höger bakom mig i höjd med axeln. Båda har exakt samma avstånd från virveln för att slippa fasfel.

Recorderman top

Recordeman back

Micken på bastrumman sitter dessutom en bit framför trumman och inte i som vanligt.

Recordeman bastrumma

Med denna teknik får ni med hela trumsetet med endast tre mikrofoner. Min absoluta favorit eftersom det blir ett naturligt ljud. En liten utmaning kan vara att spela lite mer dynamiskt än vanligt eftersom det inte går att justera separata instrumentvolymer i efterhand. Men ett klassiskt sound är vad man får fram. Man kan komplettera med en mick på virveln för att kunna effektlägga denna.

Som vanligt rekommenderas att man lyssnar i hörlurar eller bra högtalare, alltså inte med datorns högtalare.

Mikrofoner jag använder är Shure Beta 52 på bastrumman och sE Electronics sE5 som OH. Allt är inspelat med ett Motu 4Pre in i Quick time utan eq.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: