Acrolite!

Mums! Ett ex från 1965 som ser ut att vara i nyskick! Det är något speciellt med en Acrolite. Mjuka och dynamiska och smälter in i ljudbilden, dock inget man ska använda om du vill ha något som sticker ut. Acrolite Top

Ludwigs magiska Ludalloy som finns i så väl Supraphonic som Acrolite är något hemligt men underbart! En Acrolite är precis som en Supraphonic i aluminium men då den senare även är chromad så är Acrolite endast lackad. Det är detta som skapar mjukheten i ljudet. Satt på en teaterproduktion får några år sedan där vi hade problem med virvelljudet eftersom vi satt på scenen så läckte det in i sångmickarna. Men när jag tog med an Acrolite så var problemet löst! Det sitter även endast 8 stämhus vilket ger mindre vikt till trumman samt problemet med stämskruvar som skruvar ur sig är borta!

IMG_0893

Original satt det en 16-strängars sejarmatta. Jag har alltid varit lite skeptisk till smala sejarmattor men jag har nu omvärderat detta. Den gamla (original) byter ut mot en ny dito fast av märket PureSound. En annan sak som ”var bättre förr” är den inbyggda dämparmekaniken, så enkelt och smidigt!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: