Satandards

Detta är mitt och Gunnars 10 album tillsammans! Gunnar gjorde en platta för några år sedan med standards, fast då själv. Nu var han sugen på att göra något med en trio. -Vad tror du om Mori på bas sa Gunnar. Vet du vem han är? Du menar han som spelat med Stan Getz, Toots Thileman… Nog vet man vem denna legend är.

Som vanligt var det ett bollande och skickade av filer och tagningar, stundtals hade nog ingen av oss koll på versioner och annat. Många diskussioner via Messenger, SMS och telefon om mixar, nivåer, låtordning och allt annat. Men nu är den klar och så gött! Den blev så fin.

Tack till Anders Berg för ett fantastiskt omslag, som alltid. På något sätt fångar Anders hela plattan i en bild!

Tack så klart till Simlas! Detta bolag som helhjärtat satsar få frijazz och freeform utan hängslen eller livremmar! Ni gör en enorm insats för oss alla artister som får möjligheten att höras, extra speciellt i tider som dessa!

Satandards? Det kommer från en felskrivning som är ganska kul.

Release today Dec 4th 2020

https://simlas.bandcamp.com/album/satandards

Yasuhito Mori // Double Bass
Gunnar Backman // Electric Guitar
Fredrik Lindholm // Drums
credits
released December 4, 2020

Gunnar Backman mix and master
Anders Berg cover art

Recorded during September-November
in the year of grace 2020

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: