Aquarian, aquarian, aquarian

Första gången jag provade Aquarian så blev jag imponerad från första slaget. Ett trumskinn som verkar hålla hur länge som helst och där coatingen verkar omöjlig att slita ut. Är man van vid Remo och Evans så är det en liten inkörstid innan man är hemma. Skinnen behöver generellt sätt inte skruvas lika fast lika mycket. Detta beror främst på den något tjockare sargen på skinnen. Det är även samma sarg, som dessutom är gjuten, som gör att skinnen är extremt lätta att stämma. Att Aquarian även var först med en limkanal där skinnet sitter helt fast och inte börjar knaka som på andra skinn underlättar allt. Skinnen känns generellt lite tjockare vilket de dock inte kan vara eftersom de använder samma tjocklekar som alla andra. Detta kan bero på ett annorlunda material i plasten eller coatingen? Vet inte vad men det är oavsett mycket bra.

http://www.aquariandrumheads.com/the-aquarian-difference-2/

För drygt 20 år sedan träffade jag Roy Burns (grundare av Aquarian). En mycket inspirerande man med låg profil men med extremt stor kunskap inom allt som rör trummor. Jag tror att det är hans nyfikenhet och vilja att ligga i bräschen och testa som gör att de faktiskt leder utvecklingen. De har en oändlig produktflora som innehåller allt för alla. Vissa ser detta som ett problem med för många produkter men Aquarian verkar tänka helt annorlunda. De har nu även kommit med skinn som har inbyggda triggmickar som verkar funka kanon!

När man som jag vill hitta olika ljud för olika sammanhang, jag spelar folkmusik, blues, jazz, gospell, rock, pop och punk. Jag behöver alltså vara en kameleont de flesta dagarna i veckan. Jag älskar och vill alltid testa nya saker. Detta kräver dock att jag även har rätt sound för rätt genre. Jag vill sällan använda olika dämpprodukter utan snarare hitta rätt ljud med endast trumma och skinn. Mitt mål är alltid att ljudteknikern så få ett så bra ljud så fort som möjligt utan massa krångel, detta gör dagen lättare för oss alla. Rätt typ av trumma är oxå en förutsättning.

Nedan finner ni olika skinn som just nu sitter på mitt Premier Spitfire. Jag testar olika skinn för att finna vad jag främst vill ha på pukorna. På mina virveltrummor sitter det olika beroende på vilken trumma det är. Vissa trummor behöver lite dämpning och andra ska vara helt odämpade. Coating eller ej är oxå intressant. Gäller dock främst pukor i mitt fall. På virvel har jag alltid coating eftersom jag nästan alltid använder vispar på någon låt. Bastrumma testar ibland med skinn utan coating men kommer alltid tillbaka till ett skinn med caoting.

Första gången jag läste om Super Kick, vilket är skinn med en tjock dämpring monterat på skinnet så fattade jag inget. Det måste dämpa för mycket, jag gillar när det sjunger i bastrumman. Men efter ett tips från Craig Blundenll som sa att jag absolut måste prova så gjorde jag det. Kan bara säga, wow! Stor skillnad! Har inget alls i bastrumman och det låter helt fantastiskt! Prova du oxå!

Aquarian Drumheads Aquarian Drumheads

Studio X-Coated Focus-X Coated Super Kick II Coated Super 2 Clear Super 2 Coated
Studio X-Coated 12″ puka
Focus-X Coated 14″ virvel
Super Kick II Coated 22″ bastrumma
Super 2 Clear 14″ puka
Super 2 Coated 16″ puka

Aquarian Drumheads

Kom gärna med förslag på vad ni vill att jag ska dyka ner i nästa gång!

Annons

Ett svar till “Aquarian, aquarian, aquarian”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: