Premier snares is premier!

Tittade förbi Slagverkskompaniet för att jag behöver kompletera min samling med virveltrummor. En gammalt ordspråk är: Man skola aldrig hava för många virveltrummor!

I denna film spelar jag samma komp fast jag byter mellan tre olika virveltrummor. Främst för att själv höra hur de låter men jag tänkte även dela med mig till er som funderar hur olika material låter.

Trummorna är i tur och ordning:

Spitfire 14″x6,25″ Ek/björk (tillverkas tyvärr inte längre men Slagverkskompaniet har ett ex kvar i lager) med ett Aquarian Focus-X Coated som slagskinn. Trumman som är anledningen till varför jag idag spelar på mitt Spitfire-kit.

Elite Series 12″x7″ Lönn med Aquarian Studio-X TC(ännu inte min men vi får se).

Royal Ace 14″x5″ COB (chrome over brass) med Aquarian Super 2 TC. En favorit från 70-talet och den trumma som fick mig intresserad av Premier. En plånbok på virveln kan ge lite extra tyngd till soundet!

Vilken blev din favorit och varför?

Måste även ta med detta klipp där svänget blev så hårt att telefon åkte i backen!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: