Vinnie Colaiuta!

One word, amazing! 

Finner inte nog med ord för denna man. Att alltid vara på topp och aldrig verka ha en enda svacka någon gång! Har sett Vinnie ett otal gånger och han levererar alltid. Han tillför alltid det som musiken kräver. Igår på konserten med Sting och Paul Simon i Stockholm så var det den vanliga hantlangaren som satt bakom trummorn. Ett Yamaha Maple Custom för övrigt. Stilfullt, säkert, håller igen Sting när han vill öka och tar de få utrymmen som finns för att ge något litet extra. När Paul Simons trummis Jon Oblon spelar Mr Simons klassiker så finns Vinnie med vid några tillfällen men endast med lite cymbal eller pukor, smakfullt och inget mer eller mindre. Att få lyssna på dessa två trummisar på samma scen var helt obeskrivligt! Två ytterst kompetenta herrar med totalt olika stil och timing, ren njutning! Komplement och ingen som helst konkurrens mellan dem. Två riktiga gentlemen som gör sitt jobb på ett helt exemplariskt sätt.

Båda är mycket duktiga på att spela udda taktarter och gör även detta på helt olika vis och mycket musikaliskt.

Jim Oblon är en trummis alla måste kolla upp. Min absoluta favorit med Paul Simon och så väl Jim Keltner som Steve Gadd har mycket att bevisa för att Paul Simon ska byta ut Jim.

Åter till Vinnie. För er som ännu inte upptäckt honom som kan jag varmt rekommendera Frank Zappas Joe’s Garage, Stings Ten synminnes tales, Jeff Beck Live at Ronnie Scott, Jennifer Warnes The Hunther, Herbie Hancock The Imagine Project eller varför inte Megadeth The system has failed.

Få har en sån förmåga att få allt låta och verka enkelt som Vinnie!

http://youtu.be/FDdLo2ekHsE

  

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: