Stanton Moore

Vem är det? Han är nog inte den mest kända av trumslagare men har gett av avtryck i hela trummisvärlden som en av de mest svängiga och jobbar stenhårt med att både bevara 2nd line och utveckla den samma! Jag vågar påstå att det är få som är lika kunniga om allt från New Orleans och vad den mynnat ut i som funk med James Brown och vidare. Stanton gjorde en lysande bok och DVD som varmt kan rekommenderas, Groove Alchemy! Ingående förklaringar om vad Zigaboo Modeliste, Clayton Fillyau, Nat Kendrick, Clyde Stubblefield och Jabo Starks gjorde och gör! Giganter som hörs ännu idag och som la grunden för vad som är funk!

Ett annat bra klipp är detta från Cotton Club, enkelthet och sväng! Ett bra exempel på trumsolo finner ni vi  00:58

Stanton Moore Gretsch
Stanton Moore
Gretsch

Kolla in http://www.stantonmoore.com/

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: