Nya hudar och en 4166

Dags att prova något nytt till mitt Premier Spitfire och efter lång genomgång av lagret hos Slagerverkskompaniet föll valet på Aquarian (så klart) Studio-X Coated. 10 mill med en ring på undersidan. Passar perfekt för dessa vackra trummor!

Blev kanon även på virveln! Var tvungen att köra en variant av Crazy Arms!

Idag kom äntligen min Gretsch 4166 COB 14″x6″! En riktig klassiker som dock kan vara lite svår att få tag på. Gretsch gjorde denna under 70-talet och den är unik eftersom det är en 20-lug snare, dvs 20 stämhus! Tung, maffig och god! Den typiska centrum-graveringen som brukar finnas på Gretsch trummor saknas på dessa som gjordes på 70-talet. Den är dessutom 6″ djup och inte 6,5″ vilket var mer vanligt. Den enkla förklaringen är att de tjänade in en 1/2″ mässing genom att endast göra den 6″ djup. Den invändiga dämparen gör som vanligt sitt till och jag slutar aldrig förundras varför denna smarta konstruktion saknas på moderna trummor. Med ett Aquarian Vintage som slagskinn så satt den där den skulle direkt!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: