Progression! Att utvecklas!

Viktigt för människan och musikern! Stenmark fick frågan om varför han har så mycket tur, -det är nog för att jag tränar så mycket var hans svar. Tommy Sandlin sa en gång på en föreläsning, -Vi (dvs idrottsmän) tränar hela tiden för att allt ska sitta i ryggmärgen när det är dags för match. När tränar ni frågade han församlingen med säljare? 

Träna=progression. Samt att träna rätt! Men vad ska man då träna? Pratice playing använder sig Billy Ward av. Träna det som du har nytta av på gig! Men träna även det som du INTE tror att du har nytta av för rätt vad det är så är du där! Stick controll kan vara en underbar eller urtråkig bok men faktum är att den innehåller mängder av bra övningar som du kan använda dig av. Byt ut händer mot fötter, kombinera händer och fötter, olika tempon ja fantasin är bara begränsningen.
Har du problem att spela långsamt eller snabbt? Eller är det någon genre som du inte behärskar? Kanon då är det det som du ska sätta upp som mål för i år!

Att jag just nu har förmånen att få spela med Bert Deivet & Copperhead Run eller Klusterverket är ett svar på ovan. I båda fallen är det en fråga om att vara kreativ samt att kunna spela SVAGT! Det senare är en stor utmaning för många som spelar ett så kraftfullt instrument som trummor. Faktum är att trummor låter bättre om man inte spelar för starkt utan låter instrumentet få andas. Mer botten i trummorna och mer sustain i cymbalerna uppnås då!

Lycka till och öva, det är kul även om det ibland tar en stund innan men själv inser detta samt märker av resultatet!

Mitt stora problem just nu är att hinna med att att träna vilket får anses som ett lyxproblem.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: