It’s only rock n roll…

Hade igår lördag förmånen att vicka med The Respons under ledning av Lennart Borgström. Lennart som är en välkänd profil i Värmland med sin repertoar av 50- och 60-tals låtar, främst Elvis, Shanes och Hep Stars. 

Musik från denna era kan kännas väldigt enkel och nästan banal med enkla arrangemang. Men när man väl sätter sig in i musiken och börjar spela så förstår man hur oerhört komplext det är att spela så enkelt och lätt. Lätt med betoning att spela ”på” beatet samt att nästa dansa fram på cymbalerna. Väldigt mycket av det man kan höra i från storbandsmusiken. Jag kom på mig själv flera gånger att vara på väg att spela komp med ghostnotes (som inte var uppfunnet) och baklängesfills (som inte heller någon hade gjort). Mitt mål är att vara så autentisk som möjligt med så väl uttryck som instrument. Hade med en nitcymbal (för det måste skramla mycket som Lennart sa) samt en gammal Ludwig Pioneer från 65.

  
Trummor och cymbaler från denna tid lät annorlunda och spelades annorlunda. Oftast var konstruktionen enklare samt tunnare och där av ett annat sound. Tackar även Lennart Persson som utan att veta om det gjorde så att jag fick min ridecymbal på bastrumman utan att borra fast något fäste!

  
Miljön var Diner 45 norr om Sunne i Värmland. En hamburgerrestaurang som ser precis ut som något från 50-talet. Menyn samt personalens kläder passade väl i hop med lokalen.

Det är när jag gör spelningar som denna som jag är tacksam för att jag studerat det fantastiska material som Zoro och Daniel Glass producerat i ämnet. Skaffa omedelbart om ni inte gjort det tidigare!

  Ny laddas batterierna för nästa vecka och spelningar med Bert Deivert & Copperhead Run!

Vi ses!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: