Äntligen ordning

 Gillar mitt nya Gretsch men har inte riktigt fått ordning på ljudet i bastrumman förens idag. Det sitter Gretsch egna skinn, dvs Remo Powerstroke 3 som slag och frontskinnet. Just Powerstoke har jag aldrig gillat för jag tycker att de låter som en hink. Men idag bestämde jag mig för att nu måste jag förstå hur skinnet funkar.

Började med att stämma upp båda skinnen rejält, otroligt mycket mer än vad jag någonsin gjort med bastrumskin. Började sedan att släppa ner båda skinnen ett kvartsvarv per skruv åt gången och vips så var jag där! Det låter dessutom riktigt bra! Var ute efter mer attack men ändå har kvar botten, som jag alltid får i Aquarians SuperKick.

Med Aquarian behöver jag sällan skruva så värst mycket innan allt låter som det ska, med Remo måste man skruva mer innan man uppnår samma resultat. Ska bli intressant att se om Powerstroke håller lika länge som ett SuperKick!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: