Three of a kind

Som ni vet så gillar jag virveltrummor, man kan aldrig ha FÖR många. Ibland har jag dock svårt att välja. I dag tänkte jag skriva lite om tre som alltid är favoriter.

Ludwig Black Beauty

  
En av de mest klassiska av alla trummor som skapats. Black Beauty är en mässingsvirvel trots att den är svart. Den är förnicklad för att skapa mer värme. Fet, varm och god är vad som är typiskt för denna trumma. Ludwig är absolut mest känt för sina virveltrummor och jag kan slå vad om att det alltid finns med en en virvel från Ludwig på varje album som är inspelad. Ren och skär magi kort och gott! Värt att nämna är att det är endast en person hos Ludwig som gör den avancerade förnicklingen där av extremt långa leveranstider. 

Noble & Cooley SS Cherry

  
Det finns många företag som hävdar att de gör customtrummor men få har funnits med lika länge som just Noble & Cooley. Grundat 1854 och byggde marschtrummorna som Nordstaterna använde under  inbördeskriget. Noble & Cooley använder än idag maskiner som de haft sedan mitten av 1900-talet och bygger allt för hand. Deras Solid Shell-serie är välkänd främst hos proffsmusiker och återfinns i de absolut bäst musikstudios runt omkring i världen. Det är samma teknik som används än idag när de bygger dessa trummor på sätt som de de byggde under inbördeskriget. Extremt bra hantverk som ger ett unikt ljud.

Premier Spitfire

 
Trumman som på riktigt fick upp mina ögon för Premier. Spitfire är en del av Aviationserien som Keith Keough byggde under sin tid hos Premier. Alla trummor i Spitfireserien (de byggde även kompletta trumset) är björkstammar med yttersta och innersta lagret av ek. Extremt tjock stommar som ger mycket attack och botten. Använde denna på en inspelning med Göran Samuelssons första gången jag provade den och skickade genast ett SMS till Micke på Nordic Percussion Partner att denna trumma får du inte tillbaka. Kort därefter köpte jag även ett helt trumset i samma serie. Av olika anledningar är inte Keith kvar hos Premier men denna trumma kommer alltid vara en av mina absoluta favoriter i min samling.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: