That Legendary Premier Sound!

Det finns customtrummor och sedan finns det trummor byggda av Keith Keough. Mannen är ett geni!

Ett av de mest klassisk trummtillverkarna är helt klart Premier. Ett brittiskt företag som snart funnits i 100 år och som verkar ha fler liv än en katt. På något sätt så kommer de alltid tillbaka oavsett motgångar och konjunkturer. 

Premier Spitfire var mitt första trumset som Keith byggde. Trummorna andas kvalitet och in i minsta detalj har han tänkt till. Verkligen inget har lämnats åt slumpen.

Stommar av björk samt ett lager brittiskek ytterst och innerst. 45 graders kanter ger den attack och volym som jag vill ha när jag spelar med Dublin Fair eller Häktet.

Premier Spitfire
Ett annat mästerverk Keith har byggt är mina Modern Classic Club. Även här har han valt björk men nu med ett lager birds-eye maple ytterst och mahogny innerst. Värme, mjukhet och bas är vad som kommer ur dessa trummor.

Även här har inget lämnats åt slumpen. Moden Classic är vad de är. Supertunna stommar med unika sargar och rundade kanter ger ett sound som påminner om trummor från 30-talet men med den värmen och tonen som vi i dag söker i ett trumljud. 

  

Jag fastnade direkt för ett litet jazz-kit men Micke Kvarnlöf sa att jag nog även borde prova rocktrummorn. Så nu har jag 12″, 13″, 14″, 16″ och 20″ samt 22″ bastrummor vilket ger mig en stor paljett att välja från. Även de båda virveltrummorna 14″x4,5″ och 14″x5″ har jag och även de är helt magiska. Mycket snärt och attack men även en mjukhet som jag inte finner bland mina andra virveltrummor.

Inget låter som ett Gretsch men även inget har den värme som ett Premier ger. 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: