Drums, drums and then some drums

 Antagligen världens bästa och lyxigaste plats! Att få ha så många olika virveltrummor och trumset är minst sagt en välsignelse.
Olika trummor och cymbaler låter och interagerar helt olika. En stunden lönntrummor med en mässingsvirvel för att sedan byta till björkstommar med en virveltrumma gjorda av körsbärsträ.

Mörka cymbaler med massa märken från hammaren eller ljusa cymbaler utan märken men med desto mer spår efter svarvning. Båda är precis lika bra men passar till helt olika saker.

Igår fick jag för mig att sälja ett trumset som snart funnits med mig i 20 år men idag efter att byta till andra skinn och stämt de med lite mer tjong så inser jag att dessa ska finnas kvar en lång tid framöver i min ägo.

Ett stort problem dock med att ha så många val är att det just blir många val. Fast samtidigt så har jag just möjligheten att själv välja och leta efter det ljud som jag vill ha.

Man måste absolut inte ha så många trummor eller cymbaler som mig men det ger mig en stor frihet. Just frihet att få göra det jag vill på mina villkor är det som styr mitt musikaliska val. 

Klusterverket, Bert Deivert & Copperhead Run, Häktet och Dublin Fair är helt olika men precis lika roliga projekt som jag får vara en del av. Varje genre han sitt unika uttryck och ljudbild som för mig är mycket viktig att då fram. Hade jag bara spelat inom en genre med ett band hade jag troligtvis haft mycket färre instrument. Men nu är det som det och detta är precis vad jag vill göra uppblandat med lite andra projekt som dyker upp med jämna mellanrum.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: