Christer Jonasson Tolv

Tror jag träffade Christer första gången 1998, men det kan ha varit tidigare. Men det året spelade vi en Stilla liv, en av Göran Samuelssons skivor. Vi hade en fin helg i Hagegården i Arvika. En fantastiks plats som var tänkt som en studio/rep/retreat för musiker. Osäker på om den finns kvar idag, synd isf.

Det blev intensiva dagar, som alltid när man spelar in för tiden och pengarna är det oftast kort om. Vi hade även med Anders på sax, Jens på bas och Johnny på sax. Mycket skratt och upptåg och fantastisk mat minns jag. Men Christer då kanske vän av ordning frågor sig? Jo Christer fick mig att inse vad som är det viktiga i en låt och att det som skaver är det som gör skillnaden. Efter någon tagning fick jag lite noja, då lyfter Christer en låtsas telefon och ringer Funkkommisionen i Köln och ja de godkände tagningen så vi fick inte ta om. Något annat som Christer gav mig var Rajjkans (Ry Cooders) magiska värld, tror även vi nördade ner oss på Buena Vista Socialclub under denna period. Sedan dess ha Christer alltid funnits i min värld. Det är lång mellan gångerna vi ses och förra sommaren gjorde vi en turné tillsammans som ställdes in. Men någon gång hittar vi på något, kommer bli en fin stund.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: