Bob Clearmountain and Matt Chamberlain sharing tips on recording DRUMS

Mycket bra klipp från dessa giganter kring hur man spelar in med två respektive fyra mickar på trummorna. Värt att notera är även Matts kommentar kring hur han spelar, -Inte så starkt för då låter trummorna bättre”. Man måste även vara mycket dynamisk när det är få minkar för att inte cymbalerna ska dränka ljudbilden, något som är bra att ta med sig i alla sammanhang. Två mickar i detta exempel:

Fyra mickar i detta exempel:
Denna variant har jag inte provat men är ruskigt sugen på att prova 🙂 Här min egna variant med ”Recorder man” som Bob hänvisar till. Dvs tre mickar, två OH samt en på bastrumman. Som ni hör så är det olika virvlar jag använder så att ni ska få en uppskattning om hur det kan låta.

Litet klipp från Matts virvlar som är klara för att spelas in, mycket tejp blir det…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: